Om Aplaza te integreren is er een bedrijfscertificaat nodig van Solera. Het is ook mogelijk om een digitaal paspoort aan te vragen, echter deze wordt per het volgende jaar niet meer ondersteund. Heeft u reeds een bedrijfscertificaat, deze is uiteraard gewoon te gebruiken voor Aplaza.

Stap 1: Aanvragen Solera

Meer informatie op: https://solera.nl/solera-bedrijfscertificaat

Het aanvraagformulier: https://solera.nl/s/Solera-bedrijfscertificaten2020.pdf

U krijgt van Solera de volgende gegevens wat lijkt op:

Gebruikersnaam: 043039863@inca.aims.abz.nl

BCC Code in 2 delen:  123 123

Stap 2: Aanvragen Aplaza

Aanmelden bij Aplaza. U kunt zich op de website van Aplaza aanmelden. https://www.aplaza.nl

Wanneer u aanmelding compleet is krijgt u van Aplaza een gebruikersnaam en wachtwoord wat lijkt op:

Gebruikersnaam: EMS8829434503768

Wachtwoord:  **************

Op de website van Aplaza kunt een overzicht vinden van alle aangesloten intermediairs. Staat u gewenste partij er niet tussen dan dient u ook de dienst "TIME" aan te vragen bij Solera. Hier hebben wij een apart hoofdstuk voor geschreven.

Stap 3: Ophalen certificaat Solera

Met de ontvangen gegevens van Solera kunt u een bedrijfscertificaat ophalen via de ABC tool.

Meer informatie en downloaden op: https://solera.nl/kennisbank-overzicht/bedrijfscertificaat?rq=abc%204.1

Onthoud of bewaar het wachtwoord die u bedenkt in deze ABC Tool goed, deze heeft u straks nodig in DossierData.

Stap 4: Invoeren gegevens DossierData

U kunt door rechtsboven op uw naam te klikken, en dan vervolgens op 'Integraties'.

Aan de linkerkant ziet u Aplaza staan, u kunt hier klikken op 'INSCHAKELEN'.

Stap 4.1: U begint met het aanmaken van een account. Belangrijk is om hetzelfde mailadres te gebruiken waarmee u de aanvraag heeft gedaan bij Solera en Aplaza.

Vervolgens moet u 2 sleutels aanmaken.

Sleutel 1:

Dienst: Alle Diensten

Eigenaar: Persoon

Selecteer eigenaar: (De gebruiker van stap 4.1)

Soort: Certificaat

Bestand kiezen: (Het bestand wat uit de ABC tool is gekomen, uwnaam.abc oid)

Wachtwoord: Het wachtwoord dat u zelf heeft ingesteld.

Sleutel 2:

Dienst: Time Berichtendienst

Eigenaar: Persoon

Selecteer eigenaar: (De gebruiker van stap 4.1)

Soort: Inloggegevens

Gebruikers: EMS3438943894  (Gebruikersnaam die u van Aplaza heeft ontvangen)

Wachtwoord: ********

Uw gegevens zijn nu correct geïnstalleerd. Wij halen iedere nacht gegevens op bij Aplaza, in theorie staan er de volgende dag berichten in uw postbus. Uiteraard dient u wel uw Aplaza EMS nummer door te geven aan de verzekeraar zodat zij correct de berichten kunnen afleveren.